تبلیغات
لیـچـــــائـــی هــا - ..::طرز درست کردن رشته خشکار::..
لیـچـــــائـــی هــا
تمام سپاسمان ازان کسی است که به ما نیازی نداشت اما فراموشمان نکرد...
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


عالم مجازی هم محضر خداست...
یادت باشد خدا یک کاربر همیشه آنلاین اینجاست...
تک تک کلیک هایت را می بیند...
حواست را جمع کن...
شرمنده اش نشوی...

مدیر وبلاگ : جاوید آقاجانی
نظرسنجی
مطالب وبلاگ در چه سطحی قرار دارند؟











در این پست با کمک وبلاگ محبوبی نحوه آماده کردن رشته خشکار رو به شما روزه داران عزیز آموزش میدیم

..::لطفا به ادامه مطلب مراجعه کنید::..

..::با ما همراه باشید::..
مواد لازم جهت تهیه ی رشته خشکار:
1-آب به مقدار لازم
2-آرد برنج 2 بشقاب غذا خوری
3-گردو 300 گرم
4-شکر 700 گرم یا 800 گرم
5-پودر دارچین به مقدار لازم
6-پودر هل به مقدار لازم 

قابل توجه اون دسته از دوستان که نمیدونن رشته خشکار چیه:رشته خشکار یه نوع شیرنی یا بهتره بگم یه جور تنقلات مخصوص استان گیلانه که مردم این استان علاقه ی خاصی به خوردنش دارن...یکی از خوراکی های ماه مبارک رمضون هم تو استان گیلان همین رشته خشکاره....بعضی از کارگاه ها هم وجود دارن که تو تموم سال رشته خشکار رو تولید می کنن اما خب از قدیم الایام باب بوده که توی ماه رمضون خوردنش بیشتر از ماه های دیگه است و بازارش داغه...مثل زولبیا و بامیه... یکی از سوغاتی های استان گیلان هم همین رشته خشکاره...حالا مرحله به مرحله روش تهیه کردن این خوردنی خوشمزه رو واستون توضیح میدم:

۱-مرحله ی اول آسیاب کردن برنج یا تهیه ی همون آرد برنجه که به دو روش امکان پذیره اول:برنج رو همون طوری که هست میریزن تو دستگاه آسیاب و آسیابش می کنن دوم:برنج رو میشورن میذارن شب تا صبح خشک بشه و بعد آسیابش میکنن...که به آرد برنجی که به روش دوم تهیه میشه میگن:"آرد برنج منش"و فرقی که با آرد برنج معمولی داره اینه که این آرد برنج خیلی خیلی سفیدتر و با کیفیت تره و به مراتب رشته خشکار با کیفیت تری تولید میشه...

۲-مرحله ی دوم خمیر گرفتن برای تهیه ی رشته خشکاره...این مرحله خیلی خیلی مهمه و باید غلظت خمیر خیلی خیلی دقیق باشه...قبل از مخلوط کردن آرد با آب حتما" آرد رو الک می کنن که اگه ناخالصی وجود داشت جدا بشه..آرد برنج رو با مقدار مناسبی از آب که رمز و رموز کار خودشونه و من اطلاعاتی راجع بهش ندارم مخلوط می کنن که غلظت مورد نظر به دست بیاد...این کار یا دستی انجام میشه که خیلی سخته یا با استفاده از دستگاه خمیر گیر که به مراتب راحت تره...اضافه کردن آب مرحله مرحله انجام میشه تا غلظت مورد نظر به دست بیاد......

وقتی خمیر رو خوب با آب مخلوط کردن و ورز دادن از دستگاه خمیر گیر خارجش می کنن و بقیه کارهای خمیر گرفتن رو دستی انجام میدن...

روی خمیر اولیه مقدار زیادی آب می ریزن.....

و بعد به صورت دستی خمیر اولیه رو در آب حل می کنن که خمیر رقیقی بدست بیاد....

و در نهایت یه بار دیگه خمیر رقیق رو از الک و صافی عبور میدن که اگه احیانا" آرد گوله گوله شده باشه خوب حل بشه و یه خمیر کاملا" همگن بدست بیاد...

رشته خشکار دو قسمت اصلی داره:۱-پوسته ی بیرونی(بهش میگن:رشته)۲- مواد درونش(بهش میگن:خشکار) که مغر رشته خشکار رو تشکیل میدن!!!!این خمیر رقیق پوسته ی بیرونی رشته خشکار رو تشکیل میده....درست کردن این پوسته ی بیرونی(رشته) خیلی مشکله و مراحل خاص خودش رو داره....برای درست کردن این پوسته از وسیله ای به نام"شانه یا شونه" استفاده میشه که جنسش از آلیاژ برنج هست

برای درست کردن این پوسته ی بیرونی(رشته) به یک کوره احتیاجه که شامل یک مشعل گاز...یک دال بتنی استوانه ای و یک سینی برنجی هست

۳-درست کردن پوسته ی بیرونی رشته خشکار یا همون درست کردن رشته:اوستا کار خمیر رقیقی رو که تو مرحله ی دوم درست شد داخل شونه ی برنجی می ریزه ...این قسمت از کار خیلی حیاتیه چون شیرازه ی رشته خشکار رو درست می کنه وقتی خمیر رقیق به طور یکنواخت از سوراخ های رشته خشکار بیرون اومد مرحله ی ریختن خمیر روی سینی شروع میشه..به این صورت که با حرکات عمودی و افقی دست شانه رو روی سینی برنجی حرکت میده و تار و پود هایی رو درست می کنه....حاصل این کارهایی که می کنه یه بافت سوراخ سوراخ و منسجم و بهم پیوسته است....

ابتدا حرکات عمودی ...سپس افقی....تا وقتی یه رشته کامل بشه بلافاصله بعد از اتمام یک رشته به طور پیوسته رشته ی بعدی روی سینی ریخته می شه و باز هم حرکات عمودی و سپس افقی و این کار تا پر شدن سینی ادامه داره...

 یه نکته ی مهم:کنار دست اوستا کار دو تا ظرف کوچیک وجود داره که تو یکی اش زرده ی تخم مرغه و تو اون یکی اش روغنه....هر وقت اوستا کار تشخیص بده که حرارت سینی در نقاطی از سینی بالاست به اونجاها روغن می ماله و پاک می کنه و برای اینکه رشته به سینی نچسبه هر چند دقیقه یکبار به سینی تخم مرغ  می ماله و پاک می کنه...

اوستا کار هر بار شونه رو به مقداری از خمیر پر می کنه که یه سینی کاملا" پر بشه...وقتی رشته ها روی سینی ریخته میشه حدود ۱۵ تا ۲۰ ثانیه زمان لازمه که رشته ها بپزن....بعد از اینکه این زمان سپری شد و رشته ها پختن اوستا کار قسمت های مشترک رشته ها رو پاره می کنه و دور می ریزه و در حالی که هر رشته رو از دو طرف کمی تا می زنه اونها رو به طرف شاگرد کارگاه که کنارش وایساده پرتاب می کنه...

۴-گردو و شکر دو رکن اصلی داخل رشته خشکار به حساب میان....در فاصله ای که مراحل خمیر گیری داره انجام میشه یه گوشه ی دیگه ی کارگاه مواد داخل رشته خشکار آماده میشه که از مخلوط کردن گردوی آسیاب شده...شکر....دارچین و پودر هل بدست میاد....مقدار شکر باید چند برابر گردو باشه...

شکر و گردوی آسیاب شده که باید خوب با ادویه ها(پودر دارچین و پودر هل)مخلوط بشن...

۵-مرحله ی بعدی(بعد از اینکه اوستا کار رشته ها رو به سوی شاگرد پرتاب کرد)مرحله ایه که پوسته ی بیرونی یا همون رشته با مواد داخل اون تلفیق می شن و محصول نهایی یعنی همون"رشته خشکار "سنتی استان گیلان تولید میشه...این مرحله به این صورت انجام میشه:شاگرد همون رشته ای رو که اوستا کار از دو طرف تا زده و تحویلش داده وسطش رو به اندازه ی یه قاشق (یا یه کم بیشتر)مواد (همون مخلوط گردو ...شکر و ...)می ریزه و ازطولش یه دونه تا میزنه و بلافاصله یه تای دیگه میزنه و سر و تهشو هم میاره!!!!و درآخر کار دستهاش رو به صورت عمودی روی دو انتهای رشته خشکار میذاره و فشار میده که رشته خشکار محکم بشه و یه وقت از هم باز نشه...

و بعد یکی یکی رشته خشکار ها ی آماده شده تو ظرف مورد نظر چیده میشن تا ظرف کاملا" پر بشه..

طریقه سرخ کردن:باید تو روغن داغ سرخشون کرد وقتی دو طرفشون طلایی شد آماده ی خوردن هستند!!!






نوع مطلب : آشپزی، 
برچسب ها : نحوه پخت و سرخ کردن رشته خشکار، رشته خشکار، پختن رشته خشکار، مواد برای پختن رشته خشکار، رشته خشکار گیلانی رشتی، شیرینی رشته خشکار برای افطار طرز پخت، رشته و خشکار گیلانی،
          
یکشنبه 1 مرداد 1391





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی

Online User
Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت